Spørsmål om sykkelauksjon. 

Hvorfor legger dere ikke ut bilder av syklene ?
Vi får inn syklene normalt dagen før, og noen ganger 1-2 timer før auksjonen starter. 
Det blir for tidkrevende å ta bilder som skal ligge ute bare på kvelden / natten før auksjonen starter. Det hender vi får inn sykler fra forsikringsselskaper og andre noe tidligere og da forsøker vi å ta noen bilder av disse.

Hvorfor er det ikke noe mer informasjon om syklene ?
Vi måtte da leid inn noen som har kompetanse på sykler. De ekstra kostnadene dette ville medført måtte i så fall blitt belastet de som kjøper. Ut i fra de signaler vi har fått er de fleste ikke interessert i dette. Tidsmessig blir det også et problem. (se forrige avsnitt )
Det er derfor lagt opp til at kjøper selv kan besiktige syklene på forhånd.
               

Kan det legges inn forhåndsbud ?

Sykkelauksjonene varer normalt en drøy time. Har man ikke anleding til å være der så lenge, men har sett en sykkel man veldig gjerne vil ha kan man skrive en lapp med  navn og telefonnr., samt sykkelens nr., og makspris man ønsker å by. Auksjonarius vil by på dine vegne opp til den pris du har satt. ( Husk det kommer 25 % salær i tillegg til den prisen du setter.) Hvis du har sett en sykkel du vet koster f.eks. kr. 10.000,- i butikken har det liten hensikt å legg inn et bud på kr. 500,-. At du er den eneste som ser verdien i denne er helt usannsynlig, og du vil ikke vinne budet. Det er derfor bortkastet tid både for deg og oss å legge inne et "skambud". Legg inn et fornuftig bud i forhold til verdien av det du byr på.

Hvor mye pleier en sykkel å koste ?
Dette spørsmålet får vi ganske ofte og er selvfølgelig ikke mulig å svare på. Hvor mye koster det for en bil ?, eller en leilighet ? eller en klokke ? Som med alt annet avhenger det selvfølgelig av hva den koster ny. Som en pekepinn kan man kanskje si at det selges flest nye sykler  i prisområde kr. 2500,-til 3500,-. Avhengig av alder, stand osv. kan vi da muligens anslå at disse pleier å gå for kr. 3-900,-, minst på vinteren, og mest på sommeren. ( som alle andre "sesongvarer" ) Noen tror også at man kan få en 30.000,- kroners sykkel for kr. 500,-.til 1000,-. Ikke gå på auksjon med slike forventninger, da vil du garantert bli skuffet.

Omtaler i media.

Vær klar over at når du søker på "sykkelauksjon" får du også opp sider som er mange, mange år gamle. Husk derfor å se på dato (hvis mulig) slik at du ikke bommer på når neste auksjon er. En del ting som står er kanskje ikke aktuelt lenger, samt at noe også kan være direkte feil. Riktig informasjon om sykkelauksjoner i Oslo får du her hos oss.

Generelle tips.
Det er alltid en fordel å kunne litt om ting man skal kjøpe, uansett om det er sykler, tepper, biler, .. eller nær sagt hva som helst. Ta eventuelt med deg noen som kan litt.
Noter ned nummeret på de syklene du kan tenke deg å by på.
Sett gjerne en makspris av hva du kan tenke deg å by på forhånd.
Ikke la deg "rive med" på en sykkel du ikke har sett på forhånd.
Selv om den ser fin ut fra bakerst i lokalet er det ikke sikkert den er like fin når du har betalt
og skal hente den. Da er det uansett for sent å angre.

Av en eller annen merkelig grunn får vi også tidvis spørsmål om HVOR disse auksjonene er.
De er selvfølgelig hos oss.

Lykke til med budgivningen.

Til slutt, har du tenkt å kjøpe flere sykler ? Ta med sykkellås slik at de kan låses etterhvert som de kjøpes. Det har dessverre skjedd (et par-tre ganger på 5-6 år) at sykler har blitt stjålet etter at de er solgt. Da er ansvaret for sykkelen gått over til kjøper, og en eventuell erstatning må gå over hjemmeforsikringen. Men det dekkes normalt ikke hvis sykkelen ikke er låst. 

Linker til diverse omtaler av sykkelauksjoner i media.
Moss avis , - Østkantavisa , - Newswire ,